Alexandertechniek en mindfulness.

Inzicht en diepgang

Ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen tijdens je  lessen en houd je ervan om uitgedaagd te worden? 

Alexandertechniek is een geweldige methode om te werken aan een transformatie die veel dieper gaat dan reguliere yoga of sportlessen. Het is vooral bekend bij muzikanten, acteurs en soms ook dansers, maar nog niet zo heel erg bij het grotere publiek. Vóór de corona crisis gaven Stephan van Dijk*  en ik een aantal workshops voor yoga leerlingen en andere geïnteresseerden, met veel succes. Het is onze bedoeling ook dit jaar (2023-24) weer ergens een workshop Alexandertechniek en yoga te geven. De data denken we nog over na.

Mindfulness is natuurlijk wat bekender. Het helpt je onder andere zicht te krijgen op je reacties die soms helemaal automatisch gaan. En net als Alexandertechniek werk je aan wezenlijke veranderingen.

Samen met *Beate Mönch, mindfulness trainer, ben ik ook bezig workshops te ontwikkelen voor mensen die meer diepgang willen in hun leven en hun yoga beleving.

 

Wij streven ernaar mensen te bereiken die wezenlijk op zoek zijn naar verdieping en verandering. Persoonlijk denk ik dat dit nu juist is waar yoga over gaat. In onze Yoga workshops vinden we dat de aandacht in beweging niet gericht hoeft te zijn op een mooie eindhouding of op weer de volgende aan te nemen houding, op een streven naar meer en beter, maar op het in communicatie zijn met hoe en waar je bent.

Met behulp van je al opgebouwde kennis over yoga, Pilates en andere bewegings- vormen ondersteunen we je om hierin moeiteloze vrijheid te kunnen (her)vinden. Het kan je echt helpen om weer meer plezier te krijgen in wat je doet. En niet alleen dat, het zal je echt veel meer inzicht geven in eventuele klachten.

*Stephan van Dijk is Alexandertechniek leraar sinds 2001. Hij is afgestudeerd aan de Alexandertechniek opleiding ATCA in Amsterdam. Aansluitend is hij begonnen met fulltime lesgeven in zijn praktijk op de Brouwersgracht. Ook geeft hij zwemworkshops.

De Alexandertechniek is een praktische methode waarmee we de manier waarop we ons lichaam gebruiken kunnen verbeteren. Er wordt niet direct gewerkt aan een fysieke verandering van de leerling. Door samen met de leraar te werken en vertrouwd te raken met de beleving van het eigen lichaam, door bewust te worden van houdings- en bewegingspatronen, door het leren herkennen en voorkomen van een teveel aan spierspanning zal het lichaam zijn natuurlijke balans stap voor stap kunnen terugvinden.

Klik hier voor zijn website.

Beate Mönch (1962) is al bijna 30 jaar actief als bewustzijnstrainer. Zij heeft onder andere gestudeerd aan de School voor Zijnsoriëntatie en is afgestudeerd als Mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness en is tevens Zen boeddhist.

Zij is  lid van de Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland

Soms heb je al veel geprobeerd en ben je al ver in je bewustzijnsproces. En toch blijft er iets knagen: Je doet niet, wat je wilt doen. Je weet wat goed voor je is. Je weet ook wat je verder zou kunnen brengen. Hier kan ik je helpen bij het zoeken en vinden van de echte oorzaak van je belemmering. 

 

Klik hier voor haar website.