Workshops Alexandertechniek Amsterdam

          

Met Stephan van Dijk en Marloes Gies

Ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen tijdens je  lessen en houd je ervan om uitgedaagd te worden? 

Dan zijn deze workshops iets voor jou.

Alexandertechniek is een geweldige methode om te werken aan een transformatie die veel dieper gaat dan reguliere yoga of sportlessen, en is misschien zelfs nog wel diepgaander dan mindfulness.. Het is vooral bekend bij muzikanten, acteurs en soms ook dansers, maar nog niet zo heel erg bij het grotere publiek. Daarvoor is het misschien ook te specialistisch. Het vereist ook best veel commitment.

Dit is natuurlijk niet iets dat wij in drie keer over kunnen brengen. Wij streven ernaar mensen te bereiken die wezenlijk op zoek zijn naar verdieping en verandering. Door meerdere keren per jaar bij elkaar te komen , zet je iets in gang dat je leven wezenlijk kan veranderen. Persoonlijk denk ik dat dit nu juist is waar yoga over gaat.

In deze Yoga workshops vinden we dat de aandacht in beweging niet gericht hoeft te zijn op een mooie eindhouding of op weer de volgende aan te nemen houding, op een streven naar meer en beter, maar op het in communicatie zijn met hoe en waar je bent.

 

Met behulp van je al opgebouwde kennis over yoga, Pilates en andere bewegings vormen ondersteunen we je om hierin moeiteloze vrijheid te kunnen (her)vinden.

Workshops 2021:

Waar: Weesperzijde

Kosten: € 85,- voor 3 X

Data: nog niet bekend

Aanmelding; klik hier

Stephan van Dijk is Alexandertechniek leraar sinds 2001. Hij is afgestudeerd aan de Alexandertechniek opleiding ATCA in Amsterdam. Aansluitend is hij begonnen met fulltime lesgeven in zijn praktijk op de Brouwersgracht. Ook geeft hij zwemworkshops.

De Alexandertechniek is een praktische methode waarmee we de manier waarop we ons lichaam gebruiken kunnen verbeteren. Er wordt niet direct gewerkt aan een fysieke verandering van de leerling. Door samen met de leraar te werken en vertrouwd te raken met de beleving van het eigen lichaam, door bewust te worden van houdings- en bewegingspatronen, door het leren herkennen en voorkomen van een teveel aan spierspanning zal het lichaam zijn natuurlijke balans stap voor stap kunnen terugvinden.

Klik hier voor zijn website.