Herken je dit?

Je hebt ergens last van. Je kijkt in de spiegel. Je zegt tegen jezelf "Rechtop!" of "Schouders naar achteren" Je kantelt je bekken, je duwt je ribben naar voren. Het ziet er wel beter uit. Maar het is teveel werk. Dus laat je het maar weer gaan. En dan zak je weer in. Misschien moet je harder werken. Meer je best doen. Maar wat je ook doet, steeds springt alles weer terug. Als een elastiekje.

Your True Body staat voor het terugvinden van jezelf als kind. Een vanzelfsprekendheid en een thuiskomen in je lichaam. Het staat ook voor kinderyoga, mindfulness en kindervoorstellingen.

Hoe vind je jezelf weer terug? Door stil te zijn. Niet meer je best te doen.

Ho!  Stop! Niet meer je best doen? Stilte? Dat is niks. Hard werken moeten we. Sterker worden. Spieren trainen. Ontspannen levert niets op.

Toch?

Het kan heel anders.

Volg gewoon een paar lessen bij mij. Of kom kijken naar een kindervoorstelling en zie hoe de kinderen genieten. Wees weer als een kind. Kom thuis in jezelf.

 

 

 


Wie ben ik?

Ik ben Marloes Gies en geef les sinds 1985. Ik kom uit de yogawereld (Ik ben opgeleid in Iyengar yoga, Critical Alignment, Pilates, Yin yoga) Na 25 jaren van gedreven oefenen en mijn best doen, wist ik dat er iets moest veranderen. Ik had klachten. En had geen idee wat ik niet goed deed. Toen ik een eerste les Alexandertechniek bij Paul Versteeg (www.atca.nl/nl/) volgde, werd me meteen veel duidelijk. "Jouw lichaam is helemaal in de war" zei hij. Na al die jaren yoga mijn lichaam in de war?

Hij had gelijk. Na zijn les zweefde ik over straat. Ik had nog nooit zoiets gevoeld.

Kortom: Alexandertechniek leerde me wat ik miste in yoga. Inmiddels ben ik hiermee sinds 2007 bezig. Ik ben geen Alexandertechniek lerares maar ben opgeleid door verschillende leraren, ook in Engeland. Vanaf 2008 ben ik hier dagelijks mee bezig en volg lessen.

Ik volg op dit moment de Alexandertechniekschool Brouwersgracht bij Stephan van Dijk (klik hier voor informatie over hem) en mijn kennis verdiept zich meer en meer. Je kunt hier meer lezen over de lessen die geef. Ook kun je kijken op de podcast pagina. Ik heb hier wat eenvoudige lessen op ingesproken die je gemakkelijk vanaf je huis kunt beluisteren en waaraan je mee kunt doen.

Ik maak gebruik van mijn ervaring met Alexander techniek, yoga, Pilates, introspectie (osteopathie), Art in Motion Academy (Anatomy trains), Yin-(Yang) yoga, Feldenkrais, Nidra, Byron Katie, Eckhart Tolle e.a. en heb inmiddels een geheel eigen bewegingstechniek ontwikkeld waar jong en oud baat bij kan hebben.

Tevens schrijf ik zelf verhalen en geef kindervoorstellingen met een mindful tintje. Ook bied ik programma’s aan voor kinderen waarin een verhaal (of prentenboek) gecombineerd wordt met yoga, mindfulness- oefeningen, geluiden en muziek. Je kunt hier en hier klikken als je meer wilt weten over mijn werk met kindjes.

Een aantal keren per jaar geven ben ik van plan workshops aan te bieden op de vrijdagavonden. Alleen, of met Stephan van Dijk of Beate Monch. Klik hier voor meer info.


Voor meer info over Alexandertechniek, hier wat links naar leraren waar ik mee heb gewerkt.

Voor Amsterdam: klik hier

Engeland: klik hier     Griekenland: klik hier

 

Je kunt op deze afbeelding goed zien hoe ik langzaam vrijer wordt. Met Penny O'Connor in Griekenland.