8 JANUARI 2023

Mijn eerste podcast in januari 2023. Dit werk is nog in een experimentele fase. In eerste instantie waren ze te lang, dus heb ik het in tweeen moeten splitsen en wat af moeten snijden van mijn gepraat. Maar dat mag de pret niet deren. Zet gewoon aan het eind van de podcast je eigen favoriete muziek op. Ik zelf gebruik vaak binaural beats op Spotify, die vind ik zelf heel fijn. 

Een tip: Lig na deze oefeningen nog op zijn minst 10 minuten in constructive rest op een harde ondergrond. Zie de plaatjes onder de podcasts: Het is de allerbeste manier om te ontspannen en je lichaam (en geest) tot rust te laten komen.

 

Staan-Schouders

Zittend-meditatie borstkas

                                              Constructive rest


25 januari 2023

Deze podcast gaat over de verbinding tussen de ellebogen en de schouders. Allemaal gebruiken we onze armen de hele dag door. We zitten, we eten, we werken achter de computer, werken op onze telefoon. Natuurlijk gebruiken we ons hele lichaam de hele dag. Maar deze podcast gaat specifiek over de ellebogen. Hoe spanning in de ellbogen spanning in de schouders kan geven en andersom, hoe de schouders spanning kunnen geven in de ellebogen en handen. De oefeningen zijn traag, we observeren onze bewegingen, kijken hoe we MINDER kunnen doen, en waar we de spanning kunnen voelen. Want hoe kun je weten wat goed is, als je niet weet wat je verkeerd doet? Een afbeelding van de monkey onder de podcast zal je helpen beter te begrijpen waar ik het over heb. Succes ermee!

 

Ellebogen, ellebogen, ellebogen!

Hoe pak ik iets op zonder de schouders aan te spannen

 

Monkey