Een theatrale beleving van yoga

Tijdens mijn jarenlange werk met kinderen in de Openbare Bibliotheek vanaf 1991, ben ik geïnspireerd geraakt en ben ik begonnen met het ontwikkelen van kleine voorstellingen, met aansluitend yoga en bewegingsoefeningen voor kinderen van allerlei leeftijden. Ik gebruik hierbij handpoppen, muziek en geluid, en ik laat de kinderen helemaal mee leven met een boek of een verhaal. Als mijn agenda niet te vol is, ben ik hiervoor in te huren op scholen of kinderdagverblijven.

In 2020 (Corona!) ben ik begonnen met het maken van kleine filmpjes waarin ik verhalen vertel voor de camera, waarvan het laatste deel bestaat uit een yoga les op basis van het verhaal. Daar hoort ook eigen muziek bij.

Dit is vooralsnog een project in ontwikkeling, want het kost veel tijd. Je ziet onder aan deze pagina ook een klein voorbeeld van een liedje over Coco, gebaseerd op het boek ' Coco kan het ' van Loes Riphagen in de Nationale Voorleesdagen 2021.

 

  Korte meditatie en rust

               Meespelen in het verhaal                                                                                        Interactie en muziek

                                                                                         Bewegen op basis van yoga