Tijdens mijn jarenlange werk met kinderen in de Openbare Bibliotheek vanaf 1991, ben ik geïnspireerd geraakt en ben ik begonnen met het ontwikkelen van kleine voorstellingen, vaak met aansluitend yoga en bewegingsoefeningen voor kinderen van allerlei leeftijden. Ik gebruik hierbij handpoppen, muziek en geluid, en ik laat de kinderen helemaal mee leven met een boek of een eigen verhaal. Soms doe ik dit samen met iemand anders, maar vaak ook alleen.

Ik werk veel op een aantal scholen en kinderdagverblijven.

Vanaf september 2021 heb ik een aantal keren opgetreden in Koos Kneus, inmiddels een begrip in Amsterdam.

Klik hier voor een schema met de data en tijden. Alle optredens zijn in en rondom de Pijp.

De Ladybird voorstellingen het afgelopen jaar, waren een groot succes. Op het moment geef ik weer een aantal voorstellingen onder de titel: "Boekje, kom uit je hoekje" De eigenlijke naam van de voorstelling is: "Het boek dat huilde"  maar om verschillende redenen hebben we de titel aangepast. Het verhaal gaat over een boek dat verdrietig is. Niemand leest het. En er zijn zoveel mooie verhalen. Er komt een meisje aanlopen. Het meisje houdt allen maar van mobieltjes en ipads...... De uil als verhalenfluisteraar weet raad en alles komt goed. Want vanbinnen zijn we allemaal een verhaal.

 

In 2020 (Corona!) ben ik begonnen met het maken van kleine filmpjes, voor jong en oud. Ik wil ze graag delen met publiek. Kijk hier om een voorbeeld te zien. De langere films zijn voor een klein bedrag bij mij te bestellen.

Onderaan deze pagina vind je wat stukjes audio materiaal uit 2020 die zijn opgenomen door Chris Bajema, over mij en mijn (toenmalige) werk in de OBA. Zo heb je een idee over wat ik daar deed en waar ik tegenwoordig mee bezig ben. Zijn podcasts zijn overigens geweldig en te beluisteren op https://podcastluisteren.nl/pod/Man-met-de-microfoon

 

Je kunt op de afbeelding hiernaast klikken voor een impressie van Ladybird,

gespeeld bij Koos Kneus 2021.

Klik hier voor meer fragmenten van filmpjes die ik maak van mijn verhalen.

Hier een eerste interview met de "Man met de microfoon"

Kort voorleesmoment

Hoe is het met Marloes Gies na de eerste lockdown?