Op dit moment geef ik drie keer per week les in de Pijp. Je bent  van harte welkom. Hieronder de locaties.

De focus van mijn werk ligt op de workshops Alexandertechniek & yoga en het maken van instructie films. Info over de films kun je hier vinden. Over de workshops vind je informatie door hier te klikken. Momenteel verdiep ik mij ook in de Feldenkrais methode, een fantastische aanvulling op wat ik al doe. 

De schoonheid van yoga, Pilates, dans en elke andere bewegingskunst zit o.a. in de vele manieren waarop wij onze wervelkolom aanspreken en hoe we deze zo soepel, beweeglijk en sterk mogelijk kunnen houden. Het bijzondere van mijn manier van werken is dat je hierin steeds minder spanning zult gaan gebruiken. Simpelweg doordat je jezelf met rust laat. En je zult merken dat dat een heel andere  gewaarwording is.

Hoe ziet een les eruit?

In mijn lessen leer je alles wat zich aandient te ervaren, te observeren en te accepteren. Dat doen we door meer stiltes in te lassen. In die stilte geven we het lichaam de informatie die het nodig heeft om in alignment te komen. Het gaat vooral over mínder "doen", in plaats van meer. Geloof het of niet, je krijgt veel meer energie en een mooier lichaam door juist minder te doen en omdat je je natuurlijke balans weer terug gaat vinden. In balans zijn is je geboorterecht. Kijk maar naar kinderen en dieren.

We beginnen altijd met liggen en stil zitten. Afhankelijk van het thema, exploreren we soorten bewegingen vanuit de Alexandertechniek principes in combinatie met Feldenkrais oefeningen.

Inner body

Wil je de diepte in, een dieper level van loslaten bereiken, dan moet je leren voorbij het fysieke te kijken. Ik wil je helpen dit beter te begrijpen. Bijvoorbeeld wanneer je steeds vastloopt in je bewegingsactiviteit, of dat nu yoga is of iets anders. Ingesleten patronen voelen vaak goed omdat je die nu eenmaal gewend bent. Je "traint" dan onbewust steeds hetzelfde. Met fysieke gevolgen die je niet snapt. Dit zijn neurologische opdrachten. Feldenkrais en Alexandertechniek zijn beiden gericht op het beinvloeden van het zenuwstelsel en de 'neurological pathways', die worden aangestuurd vanuit de hersenen.

Ik ken de valkuilen van een intense (yoga) practice als geen ander. Het is best ingewikkeld om gewoontes van jezelf te zien en te veranderen. Je hebt daar vaak iemand anders voor nodig. Ik ook. Graag begeleid ik je hierin. Het betekent soms simpelweg dat bepaalde dingen anders, of juist helemaal niet, moeten.

 

Locaties

Van Ostadestraat 385 HS 

Op woensdagavond is er een les in een vrij grote sfeervolle ruimte voor maximaal 15 personen. De ruimte heeft een fijne zachte ondergrond en alles is aanwezig. Wel is het natuurlijk handig als je je eigen mat meeneemt. Het wordt op prijs gesteld als je je voeten wast voor aanvang, dus neem ook een handdoek mee.

Klik hier voor de tijd en prijs

 

 

 

 

 

 

 

 

Weesperzijde 29 HS

Deze ruimte is beschikbaar gesteld voor de vrijdagavonden Alexandertechniek&yoga workshops die wij drie maal per jaar geven. Prachtig, rustig en sereen, en ook nog vlak om de hoek. Alles is aanwezig maar neem je eigen mat mee.

Je kunt hier klikken voor data en info.

Sukha Yoga Ceintuurbaan 243

In deze ruimte geef ik op de vrijdagochtend, een meditatie en een yin yoga les, waarin ik je natuurlijk ook meer zal uitleggen over mijn werkwijze.

Let op: Hier gelden andere regels en prijzen.

Kijk op www.sukhayoga.nl