Op dit moment geef ik twee  keer per week les in de Pijp. Je bent  van harte welkom. Hieronder de locaties.

De focus van mijn werk ligt op het maken van instructie films, het werken met kinderen en de workshops Alexandertechniek & yoga.

 Info over de films kun je hier vinden. Voor mijn werk met kinderen kun je hier klikken. Over de workshops vind je informatie door hier te klikken.

De schoonheid van yoga, Pilates, dans en elke andere bewegingskunst zit o.a. in de vele manieren waarop wij onze wervelkolom aanspreken en hoe we deze zo soepel, beweeglijk en sterk mogelijk kunnen houden. Het bijzondere van mijn manier van werken is dat je hierin steeds minder spanning zult gaan gebruiken. Simpelweg doordat je jezelf met rust laat. En je zult merken dat dat een heel andere gewaarwording is.

Hoe ziet een les eruit?

In mijn lessen leer je alles wat zich aandient te ervaren, te observeren en te accepteren. Dat doen we door meer stiltes in te lassen. In die stilte geven we het lichaam de informatie die het nodig heeft om in alignment te komen. Het gaat vooral over mínder "doen", in plaats van meer. Geloof me, je krijgt veel meer energie en een mooier lichaam door juist minder te doen en omdat je je natuurlijke balans weer terug gaat vinden. In balans zijn is je geboorterecht. Kijk maar naar kinderen en dieren.

We beginnen altijd met liggen en stil zitten. Afhankelijk van het thema, exploreren we soorten bewegingen vanuit de Alexandertechniek principes. Ook doe ik soms wat Feldenkrais oefeningen. Die sluiten hierbij heel mooi aan.

Inner body

Wil je de diepte in, een dieper level van loslaten bereiken, dan moet je leren voorbij het fysieke te kijken. Ik wil je helpen dit beter te begrijpen. Bijvoorbeeld wanneer je steeds vastloopt in je bewegingsactiviteit, of dat nu yoga is of iets anders. Ingesleten patronen voelen vaak goed omdat je die nu eenmaal gewend bent. Je "traint" dan onbewust steeds hetzelfde. Met fysieke gevolgen die je niet snapt. Dit zijn neurologische opdrachten. Alexandertechniek is gericht op het beinvloeden van het zenuwstelsel en de 'neurological pathways', die worden aangestuurd vanuit de hersenen.

Ik ken de valkuilen van een intense (yoga) practice als geen ander. Het is best ingewikkeld om gewoontes van jezelf te zien en te veranderen. Je hebt daar vaak iemand anders voor nodig. Ik ook. Graag begeleid ik je hierin voor zover ik kan. Het betekent soms simpelweg dat bepaalde dingen anders, of juist helemaal niet, moeten.

 

Locaties

Van Ostadestraat 385 HS 

Op woensdagavond is er een les in een vrij grote sfeervolle ruimte voor maximaal 15 personen. De ruimte heeft een fijne zachte ondergrond en alles is aanwezig. Wel is het natuurlijk handig als je je eigen mat meeneemt. Het wordt op prijs gesteld als je je voeten wast voor aanvang, dus neem ook een handdoek mee.

 

Klik hier voor de tijd en prijs

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceintuurbaan 243 HS

 

Op de vrijdagochtenden in de studio van Sukha Yoga op de Ceintuurbaan vlakbij, in een ruimte met een iets andere, maar ook serene sfeer. Materialen zijn er, maar ook hier kun je natuurlijk je eigen mat meenemen.

Weesperzijde 29 HS

Deze ruimte wordt hoogstwaarschijnlijk, wel onder voorbehoud, weer beschikbaar gesteld voor de vrijdagavonden. Wij geven drie maal per jaar Alexandertechniek&yoga workshops. Door corona is er natuurlijk helemaal niets van gekomen. Maar het is er rustig en sereen, en ook nog vlak om de hoek. Alles is aanwezig maar neem je eigen mat mee.

 

Je kunt hier klikken voor data en info.