Wat is mindful yoga?

 

Mindful yoga beoefenen is gebaseerd op de Alexandertechniek principes. Het is meditatief, restorative en niet te vergeten praktisch. Bij mij leer je meer stiltes in te lassen. In die stilte geven we het lichaam de informatie die het nodig heeft om in alignment te komen. Het gaat vooral over mínder "doen", in plaats van meer. Meer energie en een mooier lichaam door juist minder te doen. 

We beginnen altijd met liggen en stil zitten. Afhankelijk van het thema, exploreren we soorten bewegingen die altijd in slow motion worden uitgevoerd.

Wil je de diepte in, een dieper level van loslaten bereiken, dan moet je leren voorbij het fysieke te kijken. Ik wil je helpen dit beter te begrijpen. Bijvoorbeeld wanneer je steeds vastloopt in je bewegingsactiviteit, of dat nu yoga is of iets anders. Ingesleten patronen voelen vaak goed omdat je die nu eenmaal gewend bent. Je "traint" dan onbewust steeds hetzelfde. Met fysieke gevolgen die je niet snapt. Dit zijn neurologische opdrachten. Alexandertechniek is gericht op het beinvloeden van het zenuwstelsel en de 'neurological pathways', die worden aangestuurd vanuit de hersenen.

Is persoonlijke begeleiding voor jou belangrijk? Gaat het jou niet om spectaculaire hoogstandjes? Ben je redelijk ervaren in beweging, sport of yoga, maar snap je maar niet waarom je je steeds blesseert?  Wil je dat de lessen jou helpen om beter te functioneren in wat dan ook? En vooral: wil je innerlijke rust? Kun je bovendien een beetje humor in een les ook wel waarderen? Je bent van harte welkom.

Ik ken de valkuilen van een intense (yoga) practice als geen ander. Het is best ingewikkeld om gewoontes van jezelf te zien en te veranderen. Je hebt daar vaak iemand anders voor nodig. Ik ook. Graag begeleid ik je hierin voor zover ik kan. Het betekent soms simpelweg dat bepaalde dingen anders, of juist helemaal niet, moeten.